Vaš broj 1 dodatak ishrani!

Melatonin Retard

  • za miran i neisprekidan san
  • formula sa postepenim oslobađanjem
  • delovanje tokom 6 sati
  • naručite online
Pogledajte ostale proizvode iz kategorije

Natural Wealth® Melatonin Retard tablete oponašaju prirodno lučenje melatonina i omogućavaju postepeno oslobađanje sa preciznim otpuštanjem u dve faze: prvo, brzo otpuštanje određene količine melatonina već nakon 10 minuta, nakon čega sledi postepeno oslobađanje preostalog melatonina sadržanog u tableti, za brz i neisprekidan san.

Kada ili kome je namenjen  ?

Svima koji imaju poteškoće sa uspavljivanjem ili se noću često bude, kao i onima koji prilikom putovanja avionom, a usled promene vremenskih zona, osećaju jet-lag i njegove posledice. 

O melatoninu

Melatonin upravlja dnevnim ciklusima organizma i pokazuje snažan sinhronizacijski učinak na ritam sna i budnosti. Da bi mogao ispuniti svoju funkciju, melatonin mora biti prisutan u organizmu duži vremenski period ( 5-7 sati ), samo noću i iznad praga fiziološke koncentracije.
Melatonin se u normalnim uslovima luči noću, u količini od 50-100 pg/ml , a lučenje tokom sna traje oko 6-7 sati. Početak lučenja u normalnim uslovima je uvek vrlo brz, a maksimalne fiziološke koncentracije se postižu unutar 15-30 minuta od početka lučenja. U studijama o njegovom efektu na spavanje, ova pojava određuje odabir različitih doza pri čemu selekciju takođe diktira kratak poluživot melatonina.
Shodno tome, upotreba niskih doza melatonina može biti neučinkovita, a primenu visokih doza treba izbegavati, iz razloga povezanih sa mogućom dugotrajnom prisutnošću melatonina u krvi čak i nakon buđenja, kada su fiziološke koncentracije normalno vrlo niske.
Pokazalo se međutim da primena melatonina u različitim oblicima sa produženim otpuštanjem ne reprodukuje fiziološku formu lučenja melatonina u telu.
Natural Wealth® Melatonin Retard tablete oponašaju prirodno lučenje melatonina i omogućavaju postepeno oslobađanje sa preciznim otpuštanjem u dve faze: prvo, brzo otpuštanje određene količine melatonina već unutar 10 minuta, nakon čega sledi postepeno oslobađanje preostalog melatonina sadržanog u tableti, za brz i neisprekidan san.
Melatonin doprinosi skraćenju vremena potrebnog da zaspite. Koristan efekat postiže se uzimanjem 1 mg melatonina kratko pre spavanja. Melatonin doprinosi i ublažavanju subjektivog osećaja povezanih sa promenom vremenskih zona pri putovanju avionom. Koristan efekat postiže se minimalnim unosom 0,5 mg melatonina pre spavanja prvog dana putovanja i sledećih nekoliko dana po dolasku na odredište.

Jedna (1) mini tableta sadrži:

Melatonin                                        1 mg

Način uzimanja:

Jedna (1) mini tableta dnevno, 30 minuta pre spavanja. Preporučuje se uzeti tabletu sa dosta vode.

Pakovanje:

30 mini tableta

Natural Wealth savetovalište Naše savetovalište tu je za vas već skoro 20 godina. Kao i uvek stojimo na raspolaganju za savet, preporuku i razgovor o očuvanju zdravlja, imuniteta i korištenju naših proizvoda Vaš Natural Wealth
Newsletter
Primajte besplatno preporuke i savete o zdravom načinu života na svoj email
Zatvori

Vaša privatnost i lični podaci su nam bitni. U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ažurirali smo naša Pravila privatnosti .

Kako bi se obezbedio ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vašim uređajima čuvamo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovde.

Više o Pravilima o korišćenju kolačića pročitajte ovde.

 

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svake posete našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Facebook messenger (like page)
Sendgrid

Google analytics