Povratak na popis članaka
Zdravlje mišića, hrskavice i kostiju!

Pokrenite se uz Natural Wealth

31. juli 2020.

Za nesmetano uživanje u aktivnostima na svežem vazduhu preporučljivo je voditi računa o dovoljnom unosu nutrijenata važnih za normalnu funkciju mišića, hrskavice i kostiju.

Usled povećanih fizičkih napora i prilikom pojačanog znojenja javlja se i povećana potreba za mineralima. Pomozite mišićima nakon aktivnosti unosom magnezijuma. Jedna kesica Magnezijum direkta 375 mg sadrži optimalnu dnevnu dozu magnezijuma, vitamina B i C, otapa se direktno u ustima i praktičan je dodatak ishrani za zdrave mišiće.  Magnezijum doprinosi normalnoj funkciji mišića i ravnoteži elektrolita. 


Kalcijum je mineral jako važan za kosti i mišiće, ali i nivo energije u organizmu. Idealno ga je kombinovati sa vitaminom D koji doprinosi normalnoj apsorpciji i nivou kalcijuma u krvi. Kalcijum 600 plus vitamin D sadrži upravo ovu idealnu kombinaciju za snažne mišiće i kosti. Kalcijum je potreban za održavanje normalnih kostiju, doprinosi normalnoj mišićnoj funkciji i normalnom metabolizmu stvaranja energije.  

Za zaštitu koštano-zglobnog sistema, savetujemo i Glukozamin sulfat 1000mg. Starenjem se smanjuje sposobnost organizma da proizvodi dovoljne količine glukozamina. Posebno se preporučuje sportistima i starijim osobama.


Ivana Čolak mag. pharm.

Newsletter
Primajte besplatno preporuke i savete o zdravom načinu života na svoj email