Povratak na popis članaka
Zdravi recept

Smoothie za podizanje energije

30. juli 2020.

Banana je izvanredna energetska namirnica bogata ugljenim hidratima (fruktozom, glukozom i saharozom) i vlaknima, pa je odličan izvor kalijuma, antioksidanasa, vitamina i minerala. Zbog prijatnog ukusa i visokovrednog sastava predstavlja idealan izbor za brzu obnovu energije kod osećaja umora i iscrpljenosti. Banana je između ostalog izvor aminokiseline triptofan važne za proizvodnju serotonina, hormona sreće u našem telu.
Pomorandža je bogata vitaminom C i bioflavonoidima, vlaknima, antioksidansima, vitaminima i mineralima. Sadrži preko 170 vrednih fitonutrijenata i više od 60 flavonoida, pa se ubraja u najzdravije i lako dostupne vrste voća prijatnog ukusa. Pomorandža će nam pomoći u obnovi energije i zaštiti imuniteta.
Vitamini B grupe rastvorljivi su u vodi, pa ih brzo gubimo iz tela. Potrebno ih je redovno nadoknađivati ishranom, posebno u stanjima nedostatka energije. Oni doprinose normalnom stvaranju energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, kao i normalnoj funkciji imunog, mišićnog i nervnog sistema.

Smoothie za podizanje energije

1 banana
1 pomorandža
1 kesica Natural Wealth® B kompleks direktne energije
Bananu i pomorandžu oguliti i staviti u blender. Dodati jednu kesicu Natural Wealth® B kompleks direktne energije. Uključiti blender na nekoliko minuta, sve dok smesa ne postane penasta. Ovaj vrlo ukusni i jednostavni napitak vratiće vam energiju u trenu i obogatiti ishranu jako vrednim nutrijentima.

Newsletter
Primajte besplatno preporuke i savete o zdravom načinu života na svoj email